Instrukcja obsługi tortu
Dziękujemy za wybór pracowni cukierniczej Bakery Cafe Story w Sopocie oraz za zaufanie, jakim nas obdarzyliście, powierzając nam przygotowanie tortu na tę wyjątkową okazję. Przygotowaliśmy kilka wskazówek dotyczących przechowywania i podawania tortu, aby zachował świeżość i niepowtarzalny smak jak najdłużej.
Mamy nadzieję, że wskazówki pozwolą Państwu w pełni cieszyć się smakiem naszego tortu. Życzymy smacznego!
Wskazówki
1. Przenoszenie
Tort przenosimy w kartonie trzymając od dołu
2. Transport
Karton z tortem kładziemy do bagażnika lub na podłogę (płaską powierzchnię). Zabezpieczamy przed przesuwaniem. Zimą zalecamy wyłączyć ogrzewanie w aucie, a latem włączyć klimatyzację.
3. Przechowywanie
Przechowuj tort w lodówce lub w chłodni (około 4 ℃). Chronić przed intensywnym zapachem.
4. Krojenie tortu
15/20 minut przed podaniem wyjmij tort z lodówki. Tort należy kroić dlugim, ostrym i gorącym nożem (zanurz nóż w gorącej wodzie, a następnie osusz ręcznikiem).
Uwaga! Tort może zawierać niejadalne elementy takie jak: wykałaczki w figurkach i kulkach, kwiaty, toppery, wsporniki i inne.